levende wijsheid

Geplaatst op zaterdag 16 januari 2021 @ 17:23 , 7 keer bekeken

Ten eerste het aspect van de Essentie. Uiteindelijk is dit heel leeg, een heel helder Zijn. En overal waar dit vrijkomt is dit hetzelfde. In die Kern zijn we één. In dat beleven. En ja t is een heel leeg gevoel, moeilijk te omschrijven, wel heel licht omdat je gedragen wordt door het Licht, heel onbevangen en vreugdevol. Je zou t kunnen vergelijken met weer als n kind zijn, geen opgeblazenheid een warm medegevoel met alles en iedereen.
En dan de andere kant, zijn we uniek in alles wat door ons heen raast aan emoties, opgewekt door bepaalde gedachten. Of komt dit toch wel heel erg overeen steeds, waar maar triggers zijn, bij anderen. Is t niet een bepaald reservoir aan uitingen waar weinig oorspronkelijkheid in is, niet werkelijk iets nieuws onder de zon?

Bewustzijn heeft niets te maken met t verstand met de mind. Het is een hele andere bron van kennis. Die leer je niet in boeken, is ook niet iets van uit het hoofd leren. Je Weet t gewoon, het gaat stromen, je hebt de Bron aangeraakt. Je bent wakker geworden, je hebt ruimte gemaakt en het kan gaan stromen. Het kan je gaan aanraken, leiden van binnenuit. Dat is de eeuwige de tijdloze kennis die elk moment aangeboord kan worden, die er altijd is. Dat is levende wijsheid. Wijsheid die niet meer vergeten kan worden. Wijsheid die vervlochten is met wat je bent, met je ademen met je Zijn. Het verstand bouwt zijn eigen zeer beperkte wereld waardoor de Bron niet meer ervaren kan worden niet meer kan stromen. Dat is oud, van de tijd, kan weer veranderen als de tijd weer veranderd is, de cultuur de tijdgeest. Dat is relatief. Maar de Bron is niet relatief die is de enige Waarheid.

Bewustzijn is niks, is niet van vorm. Vorm voegt niets toe aan Bewustzijn. Bewustzijn is niet van de zintuigen.
Dit wil niet zeggen, dat Bewustzijn niet gebruik kan maken van vorm van de zintuigen. Maar dit is geheel functioneel. Het Bewustzijn hoeft hier niets mee, is er niet afhankelijk van. Dus als jij Bewustzijn hebt vrijgemaakt je Essentie ben je ook niet meer afhankelijk van je zintuigen van alles wat om je heen is. Maar wat maar nodig is, is beschikbaar, zal r voor je zijn, en gebruikt het Bewustzijn om nog meer Bewustzijn op aarde te brengen, nog meer Licht nog meer Liefde. Of de kansen daarvoor.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/lzNTCgw0KN

 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: