eerstehands kennis

Geplaatst op vrijdag 27 mei 2022 @ 13:36 , 336 keer bekeken

Een belangrijk aspect van de Weg is, je Weet meer en meer. Niet het verstandsweten, niet de speculatie, niet het zou kunnen maar misschien is t ook iets anders, maar echt een rotsvast Weten, levend. En als je t werkelijk Weet, echt het Licht in de duisternis heeft mogen schijnen mogen belichten, dan Ben je dat. Dat is de eerstehandskennis dat meer en meer tot je zal kunnen spreken. Dat is waarlijk Goddelijke Kennis.

Alles krijgt een ander licht, en wordt ook eigenlijk meer en meer licht, gedragen door het Licht. Meer en meer kan het leven zo waarlijk een spel worden, echt het Goddelijke spel. Geen verkramping meer, als er onthechting is, als de emoties verdwenen zijn. Ja dan wordt t eigenlijk meer en meer genieten van dat je leeft zomaar leeft omdat de afhankelijkheid van wat buiten is verdwenen is.

Als er Verbinding gemaakt is, dus Verbinding met Essentie, dan gaat er een proces van zuivering, omzetting in gang, confrontatie, belichten, inlichten, doorlichten. Dit onder leiding van Essentie. Dit is de transmutatie.
Pas als alles in het Licht gebracht is, opgelost is in de Liefde, terug in harmonie met het Plan, terug in het paradijs. Pas dan gaat de transfiguratie in gang. Dan worden er allerlei nieuwe mogelijkheden zichtbaar, wordt je als het ware meer en meer Godgelijk, in alles. Dan is ook geen confrontatie meer met het ikje want dat is verdwenen. Dan kan de Alchemische Bruiloft de uiteindelijke versmelting plaatsvinden.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-D7RxuckcNV


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: